SISTEM ANALISIS PEPERIKSAAN SEKOLAH

posted Mar 18, 2012, 7:58 AM by Jawatankuasa ICT SJKC Yoke Kuan, Sekinchan   [ updated Mar 22, 2012, 8:36 AM ]
http://saps.moe.gov.my/access-denied.php

Sistem ini diwujudkan untuk kemudahan kepada pengguna-pengguna di setiap peringkat warga Jabatan Pelajaran Perak (sekolah, PPD dan JPN) supaya boleh melaksanakan tugas-tugas Pengumpulan data secara yang lebih sistematik dan praktikal berkaitan, Head count, Data mata pelajaran, Enrolmen murid, Data guru mata pelajaran, Profil sekolah.


PENGUMUMAN PENTING:

23 Mac 2012 - Disebabkan beberapa perubahan teknikal dibuat kepada aplikasi SAPS, beberapa kesulitan dihadapi oleh pengguna. Dengan ini, tarikh key-in data bagi sekolah rendah dilanjutkan sehingga 30 Mac 2012. 
22 Mac 2012 - 5 ptg - Link APDM ke SAPS sudah dipulihkan. Data boleh diimport seperti biasa untuk tujuan pengisian markah. Harap maklum .

Murid yang sebelum ini gagal diimport kerana kad pengenalan yang sama (duplicate) sekarang boleh diimport secara individu. SUP boleh klik kelas yang terlibat dan tekan IMPORTuntuk murid telah dikenalpasti.


1. Urusan import data dari APDM ke SAPS sudah boleh dibuat oleh SU Peperiksaan sekolah. Mohon pastikan data APDM sudah dikemaskini selengkapnya terlebih dahulu sebelum dimasukkan ke dalam SAPS. Anda boleh melakukan urusan2 lain selain dari pengemaskinian murid, kelas dan guru kelas. 
2. SILA MUAT TURUN TAKWIM PEPERIKSAAN DALAMAN SEKOLAH 2012 di menu MUAT TURUN.
Comments